Explore

Our Services

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Web Development

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do etc.

Database Analysis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do etc.

Server Security

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do etc.

image
image
image
image
Explore

Design & Development

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

image

DO YOU HAVE ANY PROJECT ?

Let’s Talk About Business Soluations With Us

image
image
image
image
image
image
image
image
image

Sansele de recuperare auditiva in otoscleroza labirintizata

Experienta noastra in acest tip de afectiune ne permite sa afirmam ca este posibila o rezolvare chirurgicala, interventia de stapedotomie cu incudovestibulointerpozitie. Aceasta interventie permite recuperarea auditiva imediata a componentei de transmisie generate de blocarea scaritei. Odata cu deschiderea urechii interne si prin plasarea impantului de titan se restabileste calea de transmitere a sunetului catre urechea interna. Recuperarea auditiva imediata postoperator este partiala, mai putin spectaculoasa, dar studiile efectuate de noi arata ca, la distanta de 6 luni-2 ani postoperator exista o recuperare auditiva progresiva care atinge in unele cazuri 10-15 dB, imbunatatind semnificativ calitatea vietii. Explicatia consta in restabilirea homeostaziei presionale a perilimfei din urechea interna, alterata de anchiloza scaritei, in paralel cu recuperarea progresiva a mobilitatii structurilor elastice ale organului Corti alterate in perioada in care „unda calatoare Beckesi” isi diminueaza amplitudinea.

Otoscleroza labirintizata reprezinta o forma severa de otospongioscleroza localizata in contact cu ductul cohlear (urechea interna), alterand structura si functia de transductie mecano-electrica a acestuia. Se caracterizeaza prin instalarea progresiva a unei componente de hipoacuzie de tip senzorineural suprapusa peste componenta de transmsie cauzata de blocajul stapedo-oval. In urma cu cativa ani acest tip de otoscleroza era considerata drept o contraindicatie pentru operatie datorita recuperarii partiale a functiei auditive si se proteza auditiv.

Aceasta recuperare auditiva imbunatateste capacitatea de intelegere a vorbirii, creste discriminarea auditiva in mediu zgomotos, ofera claritate, ajuta la orientare in spatiu. Practic, otoscleroza labirintizata, primeste din ce in ce mai des o rezolvare chirurgicala, urmata sau nu de compensarea prin protezare componentei senzorineurale reziduale a pierderii auditive.

Limitarea eficientei acestei tehnici este determinata de deformarile cohleare masive si invazia intraluminala a cohleeei de catre procesul de demineralizare, In aceste situatii, implantul cohlear ramane unica solutie chirurgicala, cu conditia confirmarii imagistice a permeabilitatii ductului cohlear pentru electrodul implantului.

Tomografia de inalta rezolutie cu fascicul conic (cbct) in diagnosticul otosclerozei

Tomografie cu fascicul conic a interfetei stapedo-vestibulare la un pacient operat cu de implant de titan.

Urechea interna (cohleea) si osisoarele urechii medii sunt structuri anatomice deosebit de delicate, cu dimensiuni milimetrice (chirurgia lor necesita utilizarea microscopului operator). Diagnosticarea imagistica a afectiunilor acestora necesita echipamente specializate, care permit rezolutii ale imaginii de zecimi, si chiar sutimi de milimetru, dar si reconstructii tridimensionale ale structurii si geometriei lor. Explorarea imagistica adaptata acestor particularitati este un tip special de tomografie care utilizeaza un fascicul conic de raze X. Acesta este generat de o sursa care se roteste in jurul capului, fiind centrat exclusiv pe organul de interes. Restul capului primeste doze eponential reduse de iradiere in raport cu tomografia clasica. Protocoalele de analiza imagistica si reconstructie tridimensionala sunt apoi aplicate doar volumului de interes achizitionat in urma procedurii, permitand o scurtare considerabila a timpului de analiza imagistica.

In otoscleroza, tomografia cone beam de stanci temporale cu rezolutie de 0,08 mm reprezinta astazi „standardul de aur” in diagnosticul imagistic al bolii, stadializarii si urmaririi evolutiei in timp a focarelor de demineralizare, controlul pozitionarii implantelor stapediene si cohleare, evaluarea afectiunilor cohleovestibulare asociate, etc.

Atunci când ne aflam în fața unui pacient operat de otoscleroză, orice fel de patologie supraadaugata a urechii medii trebuie tratată cu maxima responsabilitate. Riscul de complicații este amplificat de faptul ca operația (stapedotomia) presupune deschiderea urechii interne. Astfel, riscul de a face o labirintită (afectarea urechii interne de către un proces infectios) prin propagarea unor afectiuni ale urechii medii este mult mai mare decât la orice alt pacient. Citește mai mult

image
image
image
image
image
image
image
image