Un nou tip de implant de titan – SOFT CLIP

 La Clinica Urechii a fost introdus recent in chirurgia otospongiosclerozei un nou tip de implant de titan.
Implantul SOFT CLIP, implant de titan cu design aparte, de curand aparut pe piata produselor medicale, a fost utilizat cu succes la Clinica Urechii intr-o interventie chirurgicala care a avut loc la inceputul lunii august ac. Operatia a fost efectuata de chirurgul otolog Lucian David la Spitalul Regina Maria- Bucuresti.
Implantul a fost utilizat pentru incudo-vestibulo interpozitie, plasarea pistonului realizandu-se intre orificiul de platinotomie si apofiza descendenta a nicovalei. Pacienta operata s-a ridicat din pat la numai o ora de la operatie…

Imobilizarea postoperatorie prelungita, unul dintre cele mai neplacute si detestate aspecte ale operatiei de otoscleroza, devine o amintire pentru pacientii care se vor opera incepand din luna august la Clinica Urechii din Bucuresti. Noul implant de titan conceput de specialistii germani are o structura bicomponent, fiind alcatuit dintr-o tija de titan 100% (medical grade), destinata introducerii in urechea interna si o bucla de metal elastic cu un design special (soft-clip) care permite atasarea stabila si atraumatica printr-un cuplu elastic la apofiza nicovalei. Acest design permite obtinerea unei angrenari deosebit de stabile a implantului cu lantul de osisoare, minimizand riscul de deplasare a acestuia imediat postoperator. Practic, pacientul se poate ridica singur din pat imediat dupa anestezie si poate fi exterant la cateva ore dupa operatie.

Avantajele implantului Soft Clip:

 • usor de ancorat la apofiza descendenta a nicovalei, cu traumatism operator minim;
 • risc scazut de deplasare imediat postoperator si la distanta (cuplu mecanic excelent datorita elasticitatii montajului)
 • nu necesita modificarea lungimii pistonului;
 • cuplare sigura la descendenta nicovalei datorita designului special realizat ;
 • datorita zonelor libere “de contact”, previne strangularea mucoasei; nu produce necroze ale nicovalei;
 • prin contactul lateral si medial pe care Soft Clip il realizeaza cu apofiza descendenta a nicovalei se realizeaza astfel transmiterea eficienta a sunetelor la urechea interna;
 • sunt biocompatibile;
 •  purtatorul de astfel de proteze trebuie sa stie ca poate efectua examen RM pana la 7 T.

Folosind un astfel de implant, datorita contactului sigur realizat de acesta,  pacientul nu mai este nevoit sa stea nemiscat 12-24 ore de la interventie; la o ora de la operatie pacientul nu mai are restrictii legate de miscari ale capului, se poate ridica din pat, merge la toaleta, etc. Odata cu utilizarea acestui tip de implant este inlaturat unul dintre neajunsurile majore ale chirurgiei stapediene clasice – imobilizarea postoperatorie, atat de temuta si detestata de pacientii operati.

You can leave a response, or trackback from your own site.

62 Responses to “Un nou tip de implant de titan – SOFT CLIP”

 1. ora pe glob spune:

  Un nou tip de implant de titan chiar ca merita inclus in cele mai bune saituri din Romania.

 2. Alina spune:

  Eu am făcut aceasta op in luna Ianuarie in Germania si sincera sa fiu nu as mai face vreodată ,aud mai bine,intr-adevăr,dar la zgomot tare,tipar de copil,am un deranj la ureche nu știu cu ce pot compara zgomotul cel simt la ureche,iar asta nu e tot,am primit un certificat in care scrie ce tip de implant am si garanției 4 ani :((( după care op se va repeta si tot așa din păcate!Este indicată op. Pt persoanele care nu mai aud deloc cu urechea respectiva se merita,dar dacă auziti cât de cat(ca in cazul meu) nu faceți asta este doar sfatul meu! Va doresc un Paste Fericit si multa sanatate!!!

 3. AlinaDumitru spune:

  Buna ziua!

  As dori sa aflu daca fac operatii cu montare de piston titan la ambele urechi, se mai poate face RMN?Este influentata investigatia RMN de faptul ca sunt montate doua pistoane din titan?

 4. dr.Ilie Madalina spune:

  In cazul implantelor osiculare din titan se poate efectua examen RM pana la 3 Tesla.

 5. Daniel spune:

  Buna ziua, am operatie de ostomatoidita supurata cronica stanga si otita cronica dreapta de la varsta de 12 ani iar acum am 42ani nu stiu cui sa ma adresez va rog daca voi putea calatori cu avionul si ce riscuri as avea. ..

 6. mirela mirela spune:

  buna ziua!AM 30ANI SI am fost diagnosticata cu otoscleroza acum 6 ani ,iar medicul mi-a recomandat atunci proteza auditiva la urechea stanga acum port de o luna proteza si pe urechea dreapta spunandu-mi ca operatia degeaba asi mai face-o pentru ca boala a avansat f mult !!Intrebarea mea este;chiar nu se mai poate face nimic daca auzul miA SCAZUT MULT LA AMBELE URECHI??

 7. Pentru a lua cea mai potrivita decizie in legatura cu modalitatea de recuperare a hipoacuziei in otospongioscleroza este recomandabil sa efectuati mai intai o evaluare audiologica si imagistica completa, asociate unui examen ORL minutios. Pe baza acestora putem optimiza decizia privind modalitatea de recuperare auditiva pe termen mediu si lung (optiunea proteza auditiva versus operatie este cel mai adesea inoportuna deoarece cele doua metode de recuperare pot fi utilizate complementar sau succesiv in functie de o serie de factori cuantificabili prin investigatiile de care am amintit).

 8. Ana spune:

  Bună seara! După naștere mi-a scăzut foarte mult auzul (înainte nu aveam probleme) și în urma unui consult ORL mi-a fost pus diagnosticul de otoscreloza bilaterala. Din 2009 port aparate auditive intraauriculare. O noua sarcina va agrava deficitul de auz?
  Va mulțumesc!

 9. elena spune:

  Buna!am citit mai sus un comentariu referitor la aceasta operatie,insa persoana foarte negativa.Am facut si eu aceasta operatie cu implant de titan tot in germania acum o luna.mentionez ca am avut o perforatie de timpan in urma careia am decurs la aceasta operatie,durerile de cap fiind deja tot mai dese si insuportabile,desi auzeam dar foarte slab….ce vreau sa spun…am primit si eu acel certificat care garanteaza operatia dar fara nici un termen de valabilitate,cum scria mai sus cineva…cu toate acestea dupa operatie esti chemat la mai multe controale si mai multe teste audio..,eu sunt foarte multumita de aceasta operatie,extrem de reusita,aud foarte bine acum,insa perioada de vindecare a operatiei dureaza pana la 6 luni,in acest timp se fac controale periodice,iar micile dureri care mai apar dupa operatie sunt normale,pentru ca este o operatie…Sanatate multa va doresc,iar celor care au aceste probleme sa nu neglijeze!

 10. Simona spune:

  Buna,
  Am otoscleroza din 2007, dupa ce am nascut. Am facut operatie la u.dr. in 2008 la dr. David. Operatie reusita, cred ca mai mult de atat nu se putea. Sunt de parare ca nici-o operatie, cat de reusita ar fi, nu te mai face „ca nou”. Aud bine, iar disconfortul acela de ureche infundata a disparut imediat. Dar mai sunt mici inconveniente, normale, cred. Implantul a fost cu piston de titan. Din cate vad, a aparut un nou tip de implant mai flexibil. As vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia de a se opera sau care s-a operat si are acum amandoua tipurile de implant si cum se simte. Ce diferente de perceptie a sunetelor sunt. La implantul meu, piston simplu, neflexibil, ma deranjeaza zgomotele mari iar pe altele le aud putin distorsionat. Asta mi-am dat seama cand aveam urechea st. buna si auzeam natural cu ea. Acum o consider „urechea buna” pe cea operata. Pe ea ma bazez, deoamdata.

 11. Mary spune:

  Buna Elena , poti sa imi spui te rog in ce oras din Germania ai facut operatia pentru ca sufar de aceasi problema si imi doresc sa cunosc detalii ( pret, doctor daca se poate) . Eu locuiesc in München si ma straduiesc sa gasesc o solutie aici pentru op deoarece e mai costisitoare ca si timp in Romania mai ales in privinta controalelor postoperator ! Multumesc anticipat.

 12. Barbu Liviu spune:

  multumesc pentru ajutor !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Buy T-Mobile Phones and Save. | Thanks to Highest CD Rates, Credit Card Offers and UK Loan