Pistonul angular in chirurgia stapediana: special conceput pentru situatii particulare

Angular piston”, implant aparut de curand pe piata produselor medicale, furnizat de firma KURZ, realizat din titan 100 %. El a fost folosit pentru prima data la Clinica Urechii intr-o interventie chirurgicala care a avut loc la inceputul anului 2012, de catre medicul  chirurg otolog Lucian David.

Implantul este folosit pentru incudovestibulointerpozitie, plasarea pistonului realizandu-se intre orificiul de platinostomie la un capat, si apofiza descendenta a nicovalei, la celalalt capat.

Pistonul angular  are un design aparte, fiind conceput pentru situatii speciale, in chirurgia de revizie a otosclerozei, cand exista necroza la nivelul apofizei descendente a nicovalei.
Prezinta 2 benzi de titan flexibile care se fixeaza ca o clema de apofiza descendenta a nicovalei, marindu-i  astfel lungimea, oferind stabilitate cuplului format din pistonul de titan si apofiza descendenta a nicovalei.

Folosirea acestui piston este o alternativa excelenta la  maleo-vestibulointerpozitie  in astfel de situatii;  Restul de descendenta a nicovalei poate fi utilizat pentru restabilirea efectului columelar, acest lucru contribuind la un castig functional auditiv superior si la o stabilitate mai buna a montajului.

O alta situatie in care acest piston isi dovedeste utilitatea este cazul in care apofiza descendenta a nicovalei este scurta, angrenarea unui piston de titan obisnuit neputand fi realizata.

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Pistonul angular in chirurgia stapediana: special conceput pentru situatii particulare”

 1. […] care a avut loc la inceputul anului 2012, de catre medicul  chirurg otolog Lucian David.Citeste mai departe Post Published: 29 ianuarie 2012 Author: dr.Ilie Madalina Found in section: […]

 2. seicean spune:

  este posibil ca dupa implanterea acestui piston sa auzi mai rau ca inainte?

 3. voinica spune:

  in cazul unei otoscleroze bilaterale operatia mai este posibila?

 4. dr.Ilie Madalina spune:

  Inainte de a stabili daca interventia este posibila sau nu,trebuie sa efectuati teste suplimentare care sa ne arate gradul de afectare a urechii medii si a urechii interne. Trebuie sa efectuati o audiograma tonala liminara si audiograma vocala si obligatoriu un examen computer tomograf de inalta rezolutie de stanci temporale. Aceste teste ne confirma prezenta focarului de otospongioscleroza, daca afecteaza urechea interna, cat de agresiva este boala si daca sunt prezente anomalii anatomice. In functie de aceste rezultate se poate stabilii indicatia chirurgicala sau de protezare auditiva.
  Bineinteles ca sunt cazuri in care pacientul a suferit intervetia chirurgicala la ambele urechi, dar vreau sa subliniez inca o data importanta acestor teste.

 5. dana spune:

  Multumim dlui dr. David Lucian pentru interventia chirurgicala efectuata anul trecut pe 16 februarie 2012, implant cu piston de titan,sotul meu aude f. bine.Multa sanatate si putere de munca,sunteti un om minunat.La multi ani!

 6. ene spune:

  va rog sa-mi spuneti unde se fac astfel de operatii in tara noastra si cam cat ar costa. multumesc.

 7. Vochin lavinia spune:

  Sunt operata de stapedotomie in urma cu o saptamana si jumatate, puteti să-mi spuneti va rog la cat timp dupa operatie pacientul incepe sa audă, eu nu aud nimic cu urechea dreapta chiar mai rau dupa interventie, multumesc

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Buy T-Mobile Phones and Save. | Thanks to Highest CD Rates, Credit Card Offers and UK Loan