Angular piston”, implant aparut de curand pe piata produselor medicale, furnizat de firma KURZ, realizat din titan 100 %. El a fost folosit pentru prima data la Clinica Urechii intr-o interventie chirurgicala care a avut loc la inceputul anului 2012, de catre medicul  chirurg otolog Lucian David.

Implantul este folosit pentru incudovestibulointerpozitie, plasarea pistonului realizandu-se intre orificiul de platinostomie la un capat, si apofiza descendenta a nicovalei, la celalalt capat.

Pistonul angular  are un design aparte, fiind conceput pentru situatii speciale, in chirurgia de revizie a otosclerozei, cand exista necroza la nivelul apofizei descendente a nicovalei.
Prezinta 2 benzi de titan flexibile care se fixeaza ca o clema de apofiza descendenta a nicovalei, marindu-i  astfel lungimea, oferind stabilitate cuplului format din pistonul de titan si apofiza descendenta a nicovalei.

Folosirea acestui piston este o alternativa excelenta la  maleo-vestibulointerpozitie  in astfel de situatii;  Restul de descendenta a nicovalei poate fi utilizat pentru restabilirea efectului columelar, acest lucru contribuind la un castig functional auditiv superior si la o stabilitate mai buna a montajului.

O alta situatie in care acest piston isi dovedeste utilitatea este cazul in care apofiza descendenta a nicovalei este scurta, angrenarea unui piston de titan obisnuit neputand fi realizata.