Maleo-vestibulo-interpozitia cu piston de titan

Aceasta tehnica a fost descrisa de Fish si utilizata in cazurile de otospongioscleroza in care exista leziuni sau malformatii la nivelul nicovalei, In aceasta situatie  incudo-vestibulo-interpozitia nu este pozibila,  fiind necesara incudectomia urmata de ancorarea implantului direct la colul ciocanului.

O tehnica nu tocmai usor de realizat, dar efectuata de un chirurg experimentat, interventia este posibila, aducand pacientului o imbunatatire substantiala a auzului. Va prezentam in videofilmul de mai sus o astfel de operatie realizata de dr. Lucian David la Clinica Urechii din Bucuresti intr-un caz dificil in care otoscleroza bilaterala a fost asociata unei stenoze stranse bilaterale a conductului auditiv extern la un barbat aflat in serviciul militar activ. Interventia chirurgicala a fost realizata stadial: intr-o prima etapa a fost recalibrat CAE, iar dupa 1 an a fost restabilit efectul columelar prin maleo-vestibulo-interpozitie.

Dificultatile tehnice operatorii au fost depasite printr-un diagnostic audiologic si imagistic amanuntit dublat de o planificare adecvata, stadiala a timpilor chirurgicali. Nicovala nu a maii putut fi utilizata pentru restabilirea efectului columelar datorita compromiterii staticii sale in fossa incudis ca urmare a primei interventii. In final, recuperarea auditiva a fost excelenta, cu inchiderea substantiala a diferentei aer-os, pacientul reintegrandu-se profesional cu succes.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Maleo-vestibulo-interpozitia cu piston de titan”

  1. […] fiind necesara incudectomie fiind urmata de ancorarea implantului direct de colul ciocanului. Citeste articol Post Published: 17 august 2011 Author: admin Found in section: […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Buy T-Mobile Phones and Save. | Thanks to Highest CD Rates, Credit Card Offers and UK Loan